Apple verkoopt ruim 11 miljoen iPhones per maand

Apple is één van de meest succesvolle bedrijven ter wereld. Vandaag maakte de Amerikaanse grootmacht haar cijfers voor de maanden juli, augustus en september 2013 bekend (fiscaal gezien het laatste kwartaal van dit jaar). In die maanden heeft Apple ruim 33 miljoen iPhones verkocht en een omzet van 37 miljard dollar behaald.

Die omzet is net iets hoger dan Apple voorafgaand aan het kwartaal voorspeld had. Naast de verkochte iPhones helpen de 14.1 miljoen iPads, 3,5 miljoen iPods en 4,5 Macs ook bij het resultaat van Apple.

Hoewel er nog niets bekend is over het aantal keer dat de nieuwe iPhone 5s en de iPhonec verkocht zijn gaan we ervan uit dat deze een grote bijdrage geleverd hebben. Apple geeft in een officiële verklaring ook aan dat deze erg belangrijk zullen zijn:

“We’re excited to go into the holidays with our new iPhone 5c and iPhone 5s, iOS 7, the new iPad mini with Retina Display and the incredibly thin and light iPad Air, new MacBook Pros, the radical new Mac Pro, OS X Mavericks and the next generation iWork and iLife apps for OS X and iOS.”
Uiteraard heeft Apple ook een voorspelling gedaan voor het eerste fiscale kwartaal van 2014 (wat dus in 2013 valt). De mannen uit Californië verwachten dat de omzet in de laatste maanden van dit jaar flink zullen stijgen:
  • revenue between $55 billion and $58 billion
  • gross margin between 36.5 percent and 37.5 percent
  • operating expenses between $4.4 billion and $4.5 billion
  • ther income/(expense) of $200 million
  • tax rate of 26.25 percent

Hoewel deze cijfers er niet om liegen zal het Apple toch pijn doen dat concurrent Samsung inmiddels 1 miljoen smartphones per dag verkoopt. Nou is het natuurlijk wel zo dat Samsung een heel groot assortiment heeft, dat ook voor de liefhebbers van een low-end smartphone bedoeld is.

Nexus 4 van LG al na een half uur uitverkocht

Nexus 4

We zijn van Google gewend dat ze bij elke nieuwe versie van hun besturingssysteem een nieuwe smartphone lanceren. Deze smartphone, die de naam Nexus draagt, wordt nooit door Google zelf geproduceerd, maar vaak door grote fabrikanten.

LG is de trotse ontwikkelaar van de Nexus 4 geworden en heeft in samenwerking met Google een zeer geavanceerde smartphone voor een nog aantrekkelijkere prijs ( lees, nog geen € 300,-) weten te produceren.

Met een super snelle processor, 8.0 megapixels tellende digitale camera en voldoende intern geheugen is de LG Nexus 4 een echte topper te noemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij erg populair is onder de bevolking. In Nederland moeten we helaas nog even wachten op deze nieuwe Nexus smartphone.

In Engeland ging het toestel gisteren al in de verkoop, maar na nog geen 30 minuten moest Google het toestel alweer van de website halen. Hij was namelijk al uitverkocht! Een groot succes, wat zich hopelijk snel ook in Nederland door kan gaan zetten.

LG voegt Optimus L9 aan L-serie toe

Een aantal maanden geleden wisten we al dat LG het niet bij de huidige drie smartphones zou laten als we kijken naar de L-serie. Sinds kort heeft de Koreaanse fabrikant dan ook een nieuwe smartphone aan de succesvolle lijn toegevoegd.

De nieuwe telg in de familie heeft de naam LG Optimus L9. We kunnen niet zeggen dat dit het meest vooruitstrevende toestel in de lijn is, maar hij dankt zijn naam aan het grote en heldere display. De Optimus L9 is namelijk voorzien van een 4.7 inch groot IPS TrueHD display.

LG heeft het toestel verder voorzien van een 5.0 megapixel digitale camera, 4GB aan intern geheugen en een 1.0 GHz snelle processor. De processor maakt gebruik van de dual-core techniek.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de LG Optimus L9, dan heb je geluk! Hij is namelijk al volop verkrijgbaar in Nederland.

LG Optimus L3 krijgt Dual SIM variant

LG Optimus L3 DualLG heeft vandaag officieel aangekondigd dat de populaire LG Optimus L3 een broertje krijgt. Als enige L-Style smartphone zal deze variant de mogelijkheid bieden om twee SIM kaarten tegelijk in het toestel te stoppen. De zogeheten Dual SIM techniek wordt vaak door zakelijke bellers gebruikt.

De specificaties van de LG Optimus L3 Dual zijn gelijk aan die van zijn broertje en hij zal rond de €150,- gaan kosten. Als eerste kunnen de mensen in Oekraïne grbuik maken van deze smartphone. Daarna is de rest van de wereld aan de beurt!

 

De officiele reclamevideo L3 duikt op

lgoptimusl3Natuurlijk heeft LG ook een commercial op Youtube gezet over de LG Optimus L3 en natuurlijk hebben wij deze video opgenomen. Hierin zie je hoe stijlvol de LG Optimus L3 is en dat die dus zeker gezien mag worden.

De verwachtingen rondom deze Android smartphone zijn hoog gespannen. Hij is namelijk mooi vormgegeven en is heel laag geprijsd, zeker als je kijkt welke technische specificaties je krijgt voor dit toestel. Voor mensen die niet willen betalen voor een bepaald merk, zoals voor een Samsung of Apple telefoon, is deze telefoon heel aantrekkelijk.

Omdat de LG Optimus L3:
a) een stuk goedkoper dan concurrerende telefoontjes met ongeveer dezelfde specificaties
b) betere specificaties heeft dan ongeveer gelijk geprijsde concurrerende telefoontjes

Bekijk hieronder maar eens de video en ik weet zeker dat je enthousiast bent over deze nieuwe Android smartphone.

LG verwacht betere resultaten in kwartaal 2 van 2012

Op GSMpedia waren de financiele resultaten te lezen van LG over het eerste kwartaal van 2011. Daaruit bleek dat het financieel gezien goed gaat met LG. Bijna 11 miljard omzet en een winst van meer dan 200 miljoen.

Wel liep het aantal verscheepte telefoontjes terug naar een aantal van 13,7 miljoen ten opzichte van een jaar eerder. Maar LG gaf aan dat ze verwacht dat dit weer gaat toenemen in het tweede kwartaal, omdat dan onder andere de LG Optimus L3 wereldwijd verkocht wordt.

Er wordt veel van deze budgetsmartphone verwacht. De lage prijs in combinatie met redelijk aantrekkelijke specificaties van de LG Optimus L3 moet er voor zorgen dat dit een zogenaamde hardloper wordt, oftewel een veel verkocht toestel. En dat kan zomaar eens zo gaan zijn, want hij wordt op dit moment al gratis weggeven bij een 1 jarig abonnement.

 

Instagram beschikbaar voor Android

Instagram AndroidDe meest populaire applicatie op de iPhone is Instagram. Sinds afgelopen week is er goed nieuws voor de gebruikers van een Google Android smartphone, want Instagram is nu ook voor hen beschikbaar.

De applicatie is gratis te downloaden via Google Play en geeft je de mogelijkheid om zeer leuke foto’s te maken met behulp van allerlei layers en features. Met de app ben je ook in staat om deze foto’s snel te delen via Twitter of bijvoorbeeld Facebook.

LG Optimus L3 beschikbaar

LG Optimus L3 achterzijdeDe LG Optimus L3 is inmiddels bij verschillende webshops leverbaar. Zoals verwacht is deze kleine smartphone een echt instapmodel en ligt de prijs erg laag. Je hebt al een LG Optimus L3 vanaf € 120,-. Uiteraard zullen we zo spoedig mogelijk alle aanbiedingen voor je op een rijtje zetten!

 

LG Optimus L3 handson video – Allaboutphones

LG Optimus L3 achterzijdeAll About Phones was op het Mobile World Congress in Barcelona aanwezig met een camera. Die kwam goed van pas toen ze de LG stand bezochten op de beurs. Daar hebben ze diverse toestellen gefilmd, waaronder de LG Optimus L3.

Dankzij dit filmpje krijg je een beter beeld hoe de LG Optimus L3 er uit ziet en wat hij kan. Wel vind ik de bloggers van Allaboutphones iets te streng oordelen over het toestel. Ze vinden de specificaties mager, maar dat is een bewuste keuze van LG. Dit is namelijk hun budget Android smartphone. Mensen die niet te veel willen betalen voor een telefoon, maar wel de voordelen van een smartphone willen hebben, bieden ze met de LG Optimus L3 een prima telefoon. Kijk zelf maar eens naar de onderstaande video. Wat vind jij: zijn ze te streng of niet?

 

Prijs voor de LG Optimus L3 bekend

LG Optimus L3 achterzijdeDe LG Optimus L3 is het kleinste smartphoontje uit de L-serie. Daarnaast kan het toestel gezien worden als een zogeheten “low-end” smartphone of wel instapmodel. Niet alleen de specificaties van deze smartphone bewijzen dat het om een instapmodel gaat, maar ook de prijs zorgt daarvoor.

Vandaag werd bekend dat de LG Optimus L3 al vanaf slechts € 139,- in de Nederlandse winkels zal liggen. Dit is zelfs een advies verkoopprijs, dus we hebben het sterke vermoeden dat webshops hem nog goedkoper aan zullen bieden. Uiteraard zal het toestel gratis te verkrijgen zijn bij een éénjarig abonnement!